Symbol Nyheter

Profilbilde


Kontakt STL

Besøks-/ postadresse:
Rådhusgata 1-3
0151 Oslo
23 08 13 39
stl@trooglivssyn.no

Powered by i-tools
Design: Message

Stadig flere lokale dialoggrupper 06.03.12 - Det lokale dialogengasjement skyter knopper. Stadig flere aktører kontakter Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i forbindelse med etablering av faste dialoggrupper og dialogprosjekt.

Siden 2007 har Kulturdepartementet bevilget 400 000 kroner årlig i tilskudd til lokale dialogtiltak. Målet har vært å skape lokale dialogfora i de største byene i Norge. Bevilgningene ser nå ut til å bære gode frukter, og det er god drift av lokale dialoggrupper i Tromsø, Trondheim, Drammen, Kristiansand og Stavanger.

STL, som forvalter tilskuddsordningen på vegne av departementet, registrerer nå en rekordstor interesse for lokalt dialogarbeid rundt om i landet.

(Bilde: Ole Elias Holck, nyvalgt leder i STL Hamar og omegn)


I fjor høst ble det tatt initiativ til nye dialoggrupper i Bergen og på Nesodden. Hittil i 2012 kjenner STL til initiativtakere i Elverum, Hamar, Porsgrunn og Ålesund. Flere av de ferske initiativtakerne forteller at terrorhandlingene 22. juli er den direkte foranledningen til at de ønsker å etablere tros- og livssynsdialog lokalt.

Viktig dialog
På Hamar ble det holdt et formelt etableringsmøte torsdag 1. mars. Domprost Ole Elisas Holck i Den norske kirke har vært en pådriver for denne etableringen, som bl.a. ble oppmuntret av Fylkesmannen i Hedmark.

 - Vi vil jobbe spesielt med lokal kriseberedskap og praktiske gravferdsspørsmål. I tillegg vil vi selvsagt ha dialog for å bli bedre kjent med hverandre, forteller Holck om det som blir hetende Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Hamar og omegn.

Les tidligere nyheter fra STL
Motta nye saker fra STL på epost