Personvernregler for trooglivssyn.no

Hos Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn er vi forpliktet til å beskytte og respektere personvernet ditt. Vi jobber hardt for å følge det regelverk om personvern som til en hver tid er gjeldende. Samtidig er deler av regelverket åpen for tolkninger og «beste måter» å følge regelverket er ikke tydelige nok enda per april 2018. Endringer på denne siden kan mao komme.

Når samler vi inn informasjon om deg?

Det meste vi har av data om deg er data du selv gir oss når du f.eks melder deg på vårt nyhetsbrev eller kontakter oss ifbm medlemskap.

Hvilken type informasjon samles?
Personopplysningene vi samler inn er data du selv oppgir når du kontakter oss. Det kan inkludere navn, e-postadresse, telefon, organisasjons- og tros- og livssynstilhørighet. Oppgir du annen informasjon når du kommuniserer med oss, kan også disse bli lagret, slik som bilder og adresse. Når det søkes om medlemskap er det opplysninger ifbm søkerorganisasjonen det spørres etter.

Hvordan brukes informasjonen din?
Vi bruker informasjonen til å markedsføre STLs nyheter, oppfylle organisasjonen formål slik som kontaktnettverk og å oppfylle avtale om medlemskapi Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL). Informasjonen kan også bli brukt til å besvare andre forespørsler. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a) og Art 6 (b).

Oppbevaring av informasjon
Vi er juridisk pålagt å lagre visse typer opplysninger for å oppfylle våre lovbestemte forpliktelser (f.eks i forhold til regnskap). Vi vil holde dine personlige opplysninger i våre systemer så lenge det er nødvendig for den aktuelle aktiviteten, eller så lenge det er angitt i en relevant kontrakt du har med oss.

Hvordan du kan få tilgang til og oppdatere informasjonen din
Nøyaktigheten av dine opplysninger er viktig for oss. Ønsker du utfyllende informasjon om eventuelle andre data vi har lagret om deg, vennligst send oss ​​en e-post på post stl@trooglivssyn.no. Eventuelt send oss post til vår fysiske adresse. Alternativt kan du ringe oss. Du har rett til å be om en kopi av informasjonen Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn har lagret om deg, samt kreve retting eller sletting av personopplysninger.

De som har abbonert på STLs nyhetsbrev får e-post gjennom MailChimp. Du kan når som helst endre dine innstillinger ved å klikke på abonnementslinkene i bunnteksten til e-post du mottar fra oss gjennom MailChimp, eller ved å kontakte oss på stl@trooglivssyn.no.

Sikkerhetsregler for å beskytte informasjonen din
Når vi mottar informasjonen din, gjør vi vårt ytterste for å sikre informasjonen i våre systemer. Vi sikrer personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll.

Personopplysninger om STLs rådsrepresentanter, er etter samtykke fra dem, åpen og offentlig informasjon, tilgjengelig på STLs nettside.


Behandlingsansvarlig og databehandler

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre nettsider. At Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn  er behandlingsansvarlig innebærer at det er Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn som har ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Et selskap som behandler data på vegne av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, kalles en databehandler.  Disse avtalene regulerer hvordan databehandler kan behandle data som databehandler har tilgang på. Generelt regulerer en slik avtale at databehandleren kun får behandle personopplysningene på Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn sine vegne og kun til tydelig definerte formål.

Tredjepartsverktøy
Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn bruker følgende tredjepartsverktøy på vårt nettsted:

  • WordPress – publiseringssystemet som driver nettstedet
  • Google Analytics – nettstedsmåling, her har vi slått på anonymiseringsfunksjonen
  • Google Tag Mananger – håndterer tagger og scripts
  • Mailchimp – håndterer nyhetsbrevutsendelse

I noen tilfeller må vi sende din informasjon til våre tredjepartsverktøy, men kun for å fullføre oppgaver og tilby tjenester til deg på våre vegne – og vi sender kun den informasjonen som er nødvendig.


Bruk av «cookies»


På samme måte som mange andre nettsteder, bruker også Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn sitt nettsted cookies. En cookie er en liten tekstfil som lagres på enheten din av nettsteder du besøker. De samler data om dine surfevaner, men identifiserer deg ikke som et individ. Dette hjelper oss med å forbedre nettstedet vårt og vise relevant markedsføring. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du fjerne cookiene som blir lagret på din PC, via nettleseren din. Dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt. Vi har laget en egen side med ytterligere informasjon om cookies. Denne siden inneholder også en oppdatert liste over de cookies som brukes på trooglivssyn.no, samt hvordan du kan slette cookies.

16 eller yngre
Vi er ekstra opptatt av å beskytte personvernet til barn i alderen 16 eller yngre. Hvis du er 16 år eller yngre, vennligst ta kontakt med foreldre / foresatte på forhånd før du gir oss personlig informasjon.

Som opplyst innledningsvis, så kan vi endre disse reglene fra tid til annen. Gjeldende lover og personvern praksis forandres over tid. Hold deg derfor regelmessig oppdatert på våre personvernregler for å sikre at du er fornøyd med eventuelle endringer som har blitt gjort. Ved å bruke nettstedet vårt, godtar du disse reglene.

Eventuelle spørsmål kan sendes til stl@trooglivssyn.no eller send oss post til vår fysiske adresse. Alternativt kan du ringe oss.

Sist oppdatert:
Juli 2018